Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

αναδημοσίευση κειμένου των εαακ παντείου

ΔΑΠ ΝΔΦΚ: Γιατί η ντροπή στον τόπο αυτό… πάντα είχε πλάτες

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανέκαθεν αποτελούσε την παράταξη της αναξιοπρέπειας
 –κονταροχτυπιέται βέβαια και με την ΠΑΣΠ-  και τον εντολοδόχο της κυβέρνησης εντός των σχολών. 

Συνοπτικά μέρες και έργα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ:

-Το 2007 δεν δίστασε να υπερασπιστεί τον νόμο Γιαννάκου και να πάει ενάντια σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα.
-Τον περασμένο Γενάρη δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει 5 εξευτελιστικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνουναξιολογήσεις τμημάτωναστυνόμευση σχολώναναθεώρηση του Άρθρο 16 για τη λειτουργία και μη κρατικών Πανεπιστήμιων.
-Τον περασμένο Φλεβάρη δεν δίστασε να υπερασπιστεί το «Σχέδιο Αθηνά» το οποίο περιελάμβανε κλείσιμο σχολών και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Φέτος από την αρχή της χρονιάς τάχθηκε ενάντια στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών προωθώντας την κίνηση «Ανοιχτές Σχολές» αδιαφορώντας εάν τα  πανεπιστήμια  θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς τον αναγκαίο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων, αδιαφορώντας για την απόλυση τόσων ανθρώπων, αδιαφορώντας επί της ουσίας για το επίπεδο των σπουδών. 

Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι το σύνολο των φοιτητών τους γύρισαν την πλάτη καθώς όχι μόνο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματίσει στα Προπύλαια μάζεψε μόνο μέλη της ΔΑΠ αλλά μάλιστα οι φοιτητές των κλειστών σχολών μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους υπερψήφισαν αγωνιστικά πλαίσια και ξεκίνησαν σειρά καταλήψεων για την στήριξη των διοικητικών στα πανεπιστημιακά τους ιδρύματα. 
Το θέατρο του παραλόγου όμως δεν έχει τέλος για την «υπεύθυνη δύναμη».
Αυτές τις μέρες και εν όψει Χριστουγέννων σε συνεργασία με την Συνομοσπονδία Πολυτέκνων, μαζεύει είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα- τρόφιμα-φάρμακα κλπ) για να τα μοιράσουν σε οικογένειες που η ΝΔ εξαθλιώνει καθημερινά . Η πολιτική της κυβέρνησης αναγκάζει τις οικογένειες να υποφέρουν από το κρύο, από την πείνα, να ζεσταίνονται με μαγκάλια επειδή δεν έχουν ρεύμα, να αυτοκτονούν επειδή δεν αντέχουν την πίεση και την ανεργία. Φαίνεται ότι η ΝΔ εφαρμόζει ένα είδος κοινωνικού δαρβινισμού αλλά η ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι εδώ για σένα:
Να σου δώσει σημειώσεις, να σου ανοίξει μπουκάλια στα μπουζούκια, να γίνουν φίλοι σου, να σου δώσουν το πτυχίο σου και έξω απ’ την πόρτα.
Δεν ντρέπονται, δεν νοιάζονται, τα πολιτικά γραφεία τους περιμένουν…
        
Και αν ακόμα σε έχουν κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχουν ή αυτοί ή το χάος… 



Υπάρχει και ο άλλος δρόμος:

O δρόμος της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας. 
 
Υπάρχουν οι πρωτοβουλίες στις γειτονιές που κόντρα στο δήθεν νοιάξιμο και την δήθεν φιλανθρωπία, προτάσσουν τον συλλογικό αγώνα. Κόντρα στον συντεχνιασμό διεκδικούν για όλους ζωή με αξιοπρέπεια και δεν περιμένουν να βγουν μπροστά με φιλανθρωπίες και εθελοντισμούς. Δεν έρχονται να λύσουν αυτά που οι ίδιοι δημιούργησαν, δεν έρχονται να προσφέρουν μια πρόσκαιρη λύση. Έρχονται να οικοδομήσουν μια άλλη κοινωνία, πιο ανθρώπινη και πιο δίκαιη.


Υπάρχουν και οι φοιτητές που σε καλούν να παλέψεις πλάι τους για τις σπουδές σου, για την εργασιακή σου προοπτική. Για να μην περάσεις απλά από το πανεπιστήμιο αλλά για να μάθεις να επικοινωνείς, να συνδιαλέγεσαι ακόμα και να διαφωνείς. Για να λες ανοιχτά την γνώμη σου στις συλλογικές διαδικασίες της σχολής σου. Για να μάθεις ότι δεν έχεις ανάγκη καμιά «υπεύθυνη δύναμη»… Γιατί είναι κόμπος στον λαιμό όταν ακούς «να δημηγορούν υπέρ των αδικημένων

εκείνοι που αδικούν έχοντας πάντα δίκιο»…



                   “Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, 

                                 αδερφέ μου, απ' τον κόσμο…

                    εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο”





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε: (Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται ανεξαρτήτως τοποθετήσεων εφόσον δεν εμπεριέχουν υβριστικά μηνύματα)